Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Les Festes de la Tardor 2022 recuperen la normalitat i el format tradicional

Les Festes de la Tardor 2022 recuperen la normalitat i el format tradicional

Les Festes de la Tardor 2022 recuperen la normalitat i el format tradicional

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, i membres de diferents entitats que hi col·laboren, ha presentat la programació de les Festes de la Tardor 2022.

El pregó de les Festes de la Tardor d’enguany anirà a càrrec del Kelly Isaiah, cantant de la banda lleidatana de reggae, Koers

L’avinguda Rovira Roure, escenari de les revetlles i concerts amb grups com Sexenni, Manel, Ratpenades, Koers, Jessica Abu, Band The Cool (música de versions) i també presència de diferents estils de disc-jòqueis

Dos escenaris més, plaça Sant Joan i plaça Paeria, així com activitats en altres indrets de la ciutat com la pista de la Panera o la plaça del Dipòsit

 

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha presentat la programació de les Festes de la Tardor 2022, que recuperen la normalitat i el format tradicional.

Pueyo ha destacat que “Hem treballat per dissenyar unes festes plurals i modernes, que mantenen tota la seva essència tradicional i que aglutinen el conjunt de la ciutadania i tota la diversitat que atresora”.

El pregó de les Festes de la Tardor d’enguany anirà a càrrec del Kelly Isaiah, cantant de la banda lleidatana de reggae, Koers, “que representa la mescla de cultures tan rica que tenim a Lleida i simbolitza valors com la convivència, tolerància, esforç i capacitat de superació en la societat d’avui dia”, ha posat de relleu l’alcalde.

El pregó es farà a l’escenari de l’avinguda Rovira Roure, que serà alhora l’escenari de les revetlles i concerts amb grups com Sexenni, Manel, Ratpenades, Koers, Jessica Abu, Band The Cool (música de versions) i també presència de diferents estils de disc-jòqueis.

Hi haurà dos escenaris més, com són el de la plaça Sant Joan on tindran lloc, entre altres, la passada de lluïment del Seguici, Havaneres (amb Port Bo i Boira), Concert de la Banda Municipal, activitat familiar, Ball de Festa... I el de la plaça Paeria amb dues ballades de sardanes.

Cal destacar, també, que es consoliden els horaris conciliadors, ja que les revetlles no acabaran més tard de la una de la matinada i la resta d’activitats seran en horari diürn.

De la programació destaca el seguici de les Festes de la Tardor, el dia de Sant Miquel, amb sortida des de la plaça Paeria i arribada a la plaça Sant Joan. També la Gran Nit de Foc: amb correfoc infantil i tres bèsties convidades, que tindrà lloc a l’avinguda Blondel.

A la pista Panera hi ha previstes activitats organitzades per la Sirollada, a la plaça del Dipòsit hi haurà activitat conjunta entre AM+ i Grup Cultural Garrigues; a la plaça Cervantes tindran lloc diferents propostes familiars organitzades per l’entitat Ndiatiguia. A més, el col·lectiu Topázio farà la Roda de Capoeira en diferents places del Centre històric.

Finalment, com ja és tradicional, les Festes de la Tardor clouran amb un gran Castell de Focs des de la canalització del Riu.

Per la seva banda, Amor, ha explicat que “en definitiva, les Festes de la Tardor inclouen propostes pensades per a tots els públics i edats, amb la participació i col·laboració de moltes entitats de la ciutat que generen espais propis i que també tenen un paper important en aquestes festes, perquè plegats i plegades continuem fent possible, un any més, la seva màgia”.

Cartell

El cartell és obra del dissenyador Rafael Maireles Perez (@rafaelforbrands - @pharramaireles).

Per al disseny del cartell “he volgut jugar amb la connexió existent entre el tradicional i el modern. Amb l’aplicació de diverses tipografies aconseguim un perfecte equilibri entre la història que ens precedeix i l’avenir. L’estiu arriba a la seva fi, flors i fulles comencen a despullar els arbres i acaben al terra. I és d’aquí que va néixer gran part de la inspiració per a aquest projecte”, ha explicat l’artista.

Amb la forta representació del cartell l’autor ha volgut ressaltar la semblança amb les flors de la pomera i fer protagonista l’última fruita que es recull de la temporada, i donar per finalitzada la collita amb la celebració de les festes.

Com a cirereta del pastís i en aquesta edició, l’artista ha volgut fer partícip un dels llocs més emblemàtics de Lleida, el qual, de moment, es mantindrà en incògnita. Mitjançant les seves pròpies coordenades, es pot endevinar!

-----

Podeu veure més imatges de la presentació i sentir-ne talls de veu si cliqueu AQUÍ


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr