Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La passejada Carnavalesca escalfa motors per a la Rua de Carnaval 2024 a Lleida

La passejada Carnavalesca escalfa motors per a la Rua de Carnaval 2024 a Lleida

La passejada Carnavalesca escalfa motors per a la Rua de Carnaval 2024 a Lleida

©Ajuntament de Lleida

Hi participaran 43 carrosses i 9 comparses que ompliran de color i música el centre de la ciutat de Lleida

De nit i matinada, dos punts Lila-Rainbow i 3 línies de bus gratuïts treballaran per la seguretat de totes les persones

 

La ciutat de Lleida continua escalfant motors per a la celebració, avui a la tarda de la Rua del Carnaval. Els actes, que  es van iniciar el 8 de febrer, continuen avui dissabte, 10 febrer, gran dia de Pau Pi, amb la passejada carnavalesca amb la Bsumeta i a la tarda amb la Gran Rua de Carnaval.

A la Rua d’aquest any, hi participaran 43 carrosses i 9 comparses que ompliran de color i música el centre de la ciutat de Lleida.

Demà diumenge, dia 11, la diversió continua i les disfresses ocuparan els carrers amb la cursa de llits, amb una col·lecció d’andròmines que arriben a la plaça de Sant Joan, on hi haurà l’espectacle d’animació “salta, canta i balla”, de Sac Espectacles. Hi haurà també el ball de vermut i el lliurament de premis de la cursa de llits. A la tarda, a la Sala Martina Castells de la Llotja, hi haurà sessió de ball per a la gent gran.

Dimarts 13, a la sala Alfred Perenya, es presentarà el llibre “Santificaràs les Festes” de Maria Garganté, dins la sèrie Deu Manaments de l’editorial Fragmenta.

I, finalment, el dimecres, a partir de les 18 h, es farà l’Enterro de la Sardina, amb la comitiva i l’acompanyament musical de la Ilerband. En aquesta edició s’ha variat el recorregut i s’inicia al costat de l’Auditori i s’acaba a Blondel.

 

Dispositiu itinerant de seguretat per a la nit de Carnaval

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques Feministes, en coordinació amb les àrees de Civisme, Salut Públic i la Guàrdia Urbana activa novament el dispositiu itinerant Punt Lila Rainbow per a la nit i matinada de dissabte i diumenge de Carnaval, busos gratuïts i atenció personalitzada.

 

  • Dos Punts Lila - Rainbow:

La Guàrdia Urbana serà un punt de referència i a la comissaria s’hi ubicarà una psicòloga per si fos necessari, de les 01.00 h fins a les 05.00 h de la matinada.

 

S’activaran els i les Agents d’Atenció Lila - Rainbow per la matinada del dia 11 de febrer, des de les 01.00 h fins a les 05.00 h de la matinada en 2 punts:

ZONA 1: Zona de vins, Zona Alta i pubs (fins a l’establiment Cotton)

ZONA 2: Cappont i polígon (fins a l’establiment Biloba)

S’habilita també una línia de telèfon per contactar amb els equips d’agents d’atenció Lila/Rainbow que és el 613475909

  • 6 autobusos de 3 línies gratuïts rodaran tota la matinada

El dispositiu que preveu l’Ajuntament de Lleida també permetrà oferir un servei nocturn de transport en bus urbà gratuït amb parades de baixada a demanda, a més de les ordinàries.

Es tracta de serveis especials de les línies de bus, per la matinada del dia 11 de febrer, des les 01.00 h fins a l’inici de l’horari habitual del servei:

 

Un vehicle a l’L2, cada 30 minuts

Dos vehicles a l’L6 cada 30 minuts

Tres vehicles de l’L7 també amb freqüència cada 30 minuts.

 

Les persones que ho necessitin podran agafar gratuïtament aquestes línies de bus a les parades habituals i la baixada es podrà fer a demanda. A més, als vehicles hi haurà els Agents de Suport a qui es podrà demanar ajuda per contactar amb els equips d’Atenció Lila - RAinbow en cas d’agressió masclista o LGTBIFòbica, o davant de qualsevol dificultat.

Com és habitual, tamb es compta amb el programa Nits Q Lleida, que es treballa des de fa anys a la Paeria i contempla crear entorns segurs i saludables a la ciutat.

 

Programa Carnaval Lleida 2024

CARNAVAL 2024


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr