Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies La Festa Major de Lleida guanya el Premi ARC

La Festa Major de Lleida guanya el Premi ARC

Per primer cop els Premis ARC han sortit de Barcelona i s’han traslladat a Lleida amb l’objectiu de potenciar la contractació artística a aquesta província, equilibrar culturalment el territori i garantir l’accés a la cultura per igual a tota la societat

Els Premis ARC, premis de la indústria musical del directe, han donat a conèixer avui els guanyadors de la 20a edició en una gala presentada per Ferran Aixalà al Teatre de la Llotja de Lleida. La Festa Major de Lleida ha estat la guanyadora en la seva categoria, a més de La Pegatina, Andrea Motis, Balkan Paradise Orchestra, The Tyets, La Nau i el Festival Jardins de Pedralbes, entre altres.

Per primer cop a la història dels premis, l’esdeveniment ha tingut lloc fora de la capital catalana amb una clara voluntat d’impulsar la descentralització i equiparació cultural del territori i garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura, tal com ha destacat el paer en cap, Miquel Pueyo, qui ha posat de relleu que “agraeixo que coincidint amb la 20a edició dels Premis ARC l’organització hagi decidit que la gala de lliurament de premis es faci a Lleida, amb l’objectiu de posicionar la ciutat i la província com a referent cultural i com a motor de la industrial musical del país, que també ha de contribuir a donar a conèixer les infraestructures de la ciutat al sector de la indústria cultural i musical de Catalunya i impulsar la indústria cultural i musical en un moment delicat per al sector”.

 

Pueyo ha felicitat tots els guardonats i totes les guardonades i també a totes aquelles persones que continuen apostant dia rere dia per la música en directe feta a Catalunya.

 

Durant el transcurs de la gala el públic ha pogut gaudir de les actuacions de Macaco i Ebri Knight, dos artistes sobradament coneguts dins el territori estatal i el català, que han interpretat ‘Un Recuerdo’, en el cas del Macaco, i ‘Guerrilla’ en el cas d’Ebri Knight. D’altra banda, també han actuat dos dels nous talents de l’escena musical com la Julieta que ha interpretat ‘Trenca'm el cor’ i Sexenni que ha amenitzat la gala amb el seu tema ‘De Lao’.

 

Enguany, els Premis ARC arriben al seu 20è aniversari amb l’objectiu de continuar donant suport i promovent l’autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada. Són 12 els Premis ARC atorgats durant aquesta gala emmarcats dintre d’11 categories on s’han guardonat les millors gires, programacions musicals, l’artista revelació i el millor periodista o programa musical.

 

Així doncs, La Pegatina ha fet seu el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia, mentre que Pelukass ha obtingut el reconeixement a la millor gira de grup de versions o tributs. La Principal de la Bisbal ha estat escollit dintre de la categoria d’orquestra o grup de ball i Reggae per Xics com a millor gira d’artista o grup per públic infantil o familiar. Balkan Pardise Orchestra ha aconseguit el premi a la millor gira internacional i l’Andrea Motis ha estat guardonada com a millor gira d’artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional.

 

D’altra banda, els premis a les millors programacions musicals han recaigut per un costat, al Festival Jardins Pedralbes dintre de la categoria de festival i/o cicles de concerts, per La Nau com a espai musical o sala de concerts i la Festa Major de Lleida com millor programació de Festa Major.

 

Aquesta 20a edició dels Premis ARC també han guardonat a l’Esteban Linés per tota una trajectòria professional dintre del periodisme musical mentre que el premi a artista o grup revelació ha generat un empat ocasionant que siguin dues formacions les guanyadores d’aquesta categoria, La Fúmiga i The Tyets.

 

Impulsar la professionalitat i competitivitat en el sector de la indústria musical del directe, crear complicitat entre el sector (artistes, professionals, empreses i entitats) i institucions públiques i contribuir a la descentralització i equiparació cultural del territori per garantir l’accés a la cultura a tota la societat catalana, són factors claus que han originat que aquests premis siguin diferents i hagin volgut aprofitar la força del seu 20è aniversari per celebrar-ho fora de la capital catalana per primer cop a la seva història.

 

En aquest cas ha estat Lleida la ciutat d’acollida dels premis i on ha tingut lloc la 1a jornada de treball ProARC 2022 Lleida que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. ProARC 2022 Lleida ha estat un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l’administració pública local i altres entitats com possibles patrocinadors on els diferents Ajuntaments han exposat les seves necessitats i el sector ha presentat les seves propostes amb la finalitat de potenciar la contractació artística a la província de Lleida, generar activitat econòmica en el territori i oportunitats de negoci pels artistes, les empreses del sector i tota la seva cadena de valor.

 

Els Premis ARC d’enguany han comptat amb un total de 43 nominats on el guanyador de cadascuna de les categories ha estat escollit mitjançant les votacions que han dut a terme els associats d’ARC.

 

RESUM DE GUANYADORS I GUANYADORES PREMIS ARC 2021 i NOMINATS:

 

MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP PER A PÚBLIC INFANTIL O FAMILIAR
Reggae per Xics
MILLOR PROGRAMACIÓ D’ESPAI MUSICAL O SALA DE CONCERTS
La Nau
MILLOR GIRA INTERNACIONAL D’ARTISTA O GRUP
Balkan Paradise Orchestra
MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR
Festa Major de Lleida
MILLOR GIRA DE GRUP DE VERSIONS O TRIBUTS
Pelukass
MILLOR GIRA D’ORQUESTRA O GRUP DE BALL
La Principal de la Bisbal
MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL I/O CICLES DE CONCERTS
Festival Jardins Pedralbes
MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP DE JAZZ, MÚSICA CLÀSSICA O MÚSICA TRADICIONAL
Andrea Motis
MILLOR PERIODISTA O PROGRAMA MUSICAL
Esteban Linés
MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP D'AUTORIA PRÒPIA
La Pegatina
ARTISTA O GRUP REVELACIÓ
La Fúmiga i The Tyets

CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr