Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Els Reis d'Orient arriben en tren a Lleida carregats de bons desitjos i de pluja

Els Reis d'Orient arriben en tren a Lleida carregats de bons desitjos i de pluja

Els Reis d'Orient arriben en tren a Lleida carregats de bons desitjos i de pluja

©Mario Gascón

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar han desfilat pels carrers de la ciutat amb la Comitiva Reial, formada per 11 carrosses i 21 companyies i bandes de música

Tot i la pluja, milers d’infants i les seves famílies han sortit a rebre Ses Majestats

El paer en cap, Fèlix Larrosa, els ha lliurat les claus de la ciutat a la Paeria, on, després del recorregut, els infants han pogut saludar els Reis d’Orient

Els tres Reis han tingut desitjos de pau, amor i empatia per a tothom

 

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient ha omplert d’emoció i il·lusió els carrers de la ciutat en la que és la nit més màgica de l’any. Malgrat la pluja que ha començat a caure just quan començava a arrencar la Comitiva Reial, Melcior, Gaspar i Baltasar han fet l’itinerari que estava previst, on els esperaven milers d’infants i les seves famílies. La ruta que han seguit, de dos quilòmetres, s’ha fet més de pressa del que és habitual per reduir l’espera i que tothom pogués veure i saludar Ses Majestats.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha rebut els tres Reis a l’estació Lleida – Pirineus, els ha donat la benvinguda a la ciutat i els ha convidat a acabar el recorregut de la Cavalcada a la Paeria, on enguany, per primera vegada, els nens i nenes de la ciutat han pogut saludar Ses Majestats dins el Saló de Sessions.

Un cop fet el recorregut i ja des del balcó de la Paeria, l’alcalde ha donat les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar, perquè aquesta nit puguin obrir totes les cases i, amb l’ajuda dels seus patges, deixin els regals. Larrosa ha demanat una Lleida més compromesa, amb valors i amb oportunitats per a tothom.

Els tres Reis s’han adreçat als infants de la ciutat. Melcior ha explicat la teoria de les tres “es”: que estimin, sobretot les seves famílies; que estudiïn, perquè els farà lliures, i que siguin empàtics, perquè hi ha nens i nenes a altres llocs del món on pateixen situacions complicades. I ha remarcat la lletra “e” amb la qual es caracteritza el parlar de Lleida.

Gaspar ha afirmat que portaran regals a tothom, afegint-hi pau, alegria i amor, així com ganes d’estudiar i d’ajudar.

Finalment, Baltasar ha portat un missatge d’alegria i esperança, i ha desitjat que es facin realitat els somnis de tots i totes i “que la llum d’il·lusió guiï els vostres camins”.

Després, els nens i nenes que ho han desitjat han pogut saludar-los al Saló de Sessions per explicar-los els seus desitjos i per donar-los cartes de darrera hora.

Diversos membres de la Corporació Municipal han participat en la recepció a Ses Majestats.

Recorregut i Comitiva Reial. Arribats en tren a un quart de sis, Melcior Gaspar i Baltasar han compartit una estona amb els infants que els esperaven a l'estació i han iniciat l’itinerari cap a les sis. El seguici reial ha sortit de la plaça Ramon Berenguer IV i ha seguit per la rambla de Ferran, l’av. de Francesc Macià, les avingudes de Blondel i de Madrid i la plaça Espanya, per tornar per Blondel fins al Palau de la Paeria.

La Comitiva ha estat formada per 42 elements, 11 carrosses i la participació de 21 companyies i bandes de música de Lleida. Alguns elements de la cultura popular com els gegants, s’han hagut de retirar per la pluja. Sí han fet l’itinerari la resta de carrosses, on no hi ha faltat l’Estel Reial, el Camarlenc, que també ha recollit les darreres cartes, la carrossa amb la Reial Bústia de Correus, els vehicles carregats de joguines i regals o la carrossa de la fàbrica de carbó. Els tres Reis han estat acompanyats en tot moment pels seus patges. Durant la cavalcada s’han repartit caramels lliures d’al·lèrgens. S’hi han sumat grallers, percussió i grups d’animació, que tot i la pluja, no han deixat d’ambientar el recorregut.

Com en anteriors edicions, per fer la Cavalcada inclusiva i accessible, la Paeria ha habilitat un espai de 30 m2 a l’alçada del número 31 de la rambla de Ferran perquè infants amb mobilitat reduïda, TEA o altres discapacitats poguessin seguir la Cavalcada a Lleida. El missatge de Ses Majestats des del balcó de la Paeria també ha estat interpretat en llengua de signes.

El dispositiu d’aquest vespre desplega un gran nombre de personal professional que vetlla per la seguretat, des de Protecció Civil, els serveis sanitaris, la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d’Esquadra.

Aquest és un dels esdeveniments més multitudinaris de la ciutat. L’estil de la Cavalcada, les carrosses i les vestimentes de Ses Majestats i els seus acompanyants han anat canviant al llarg dels anys, per adaptar-se a l’espai i al temps. Les actuals carrosses, amb què Ses Majestat els Reis d’Orient donen el tomb a la ciutat en la nit més màgica de l’any, són de l’artista Joan Miró. Els vestits que llueixen Ses Majestats van ser dissenyats per tres artistes lleidatans: Georgina Cazalla, a qui es va encarregar el vestit del Rei Melcior; Tonet Balagué i Jordi Puig Sigüenza, van confeccionar el vestit del Rei Gaspar, i Estanislao Solsona, el del Rei Baltasar. Es van estrenar a la Cavalcada del 5 de gener de 2006. En els darrers anys també s’han anat renovant i actualitzant les carrosses, millorant-ne l’estètica, la lluminositat, i la presència en general.


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr