Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Els Gegants de Lleida ja llueixen els fanalets que passejaran en la Romeria de Sant Jaume

Els Gegants de Lleida ja llueixen els fanalets que passejaran en la Romeria de Sant Jaume

Els Gegants de Lleida ja llueixen els fanalets que passejaran en la Romeria de Sant Jaume

Els Gegants de Lleida llueixen des d’aquest migdia els fanalets amb què participaran en la romeria de Sant Jaume, el pròxim 24 de juliol, pels carrers de la ciutat

La col·locació dels fanals confeccionats per l’artista José Antonio Ferrer dona el tret de sortida a la festa

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, assegura que “Hem de parlar de les nostres tradicions i de la nostra cultural popular i donar-les a conèixer perquè tothom les estimi”

 

Els Gegants de Lleida llueixen des d’aquest migdia els fanalets amb què participaran en la romeria de Sant Jaume, el pròxim 24 de juliol, pels carrers de la ciutat. L’acte, organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Pilar Bosch, i del president de l’Associació Amics de la Seu Vella i la pregonera del cicle de Nadal 2022, Montse Macià.

La Casa dels Gegants ha acollit l’acte que dona el tret de sortida a l’acte en què s’ha atorgat a la pregonera del Cicle de Nadal el privilegi de col·locar el primer fanal artístic, amb l’ajut del seu creador, José Antonio Ferrer. La regidora de Cultura, Pilar Bosch, acompanyada del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i una nena i un nen presents a la sala han estat els encarregats de col·locar la resta de fanals als gegants.

Aquest senzill acte, amb què s’obre el programa de la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, que ja ha estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i que enguany celebra el seu 60è aniversari, ha permès Jordi Curcó presentar les activitats de la Festa dels Fanalets i agrair el suport de la Paeria a les iniciatives de cultura popular.

Bosch ha posat en valor una festa que la Generalitat ha reconegut amb la màxima catalogació que atorga a les festes populars i tradicionals catalanes més antigues i fortament arrelades i ha convidat a “parlar i viure les nostres tradicions i la nostra cultura popular i donar-les a conèixer perquè tothom les estimi”.

La regidora també ha felicitat el lideratge de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, com a entitat organitzadora, per no defallir i per creure-hi sempre, ja que “la nostra cultura popular forma part de la nostra essència com a ciutadans i ciutadanes”.

A l'acte han assistit les regidores Anna Cosa, Anna Florista, M. Antònia Maller, Marta Tristany i el regidor Roger Melero.


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr