Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Compte enrere per a la Festa Major de Lleida 2023

Compte enrere per a la Festa Major de Lleida 2023

La Paeria presenta el cartell de la Festa Major de Lleida 2023 dissenyat per l’artista Matías Tolsà que vol ser un homenatge i una crida a l'infant que tothom porta a dins

Tindrà lloc entre del 9 al 14 de maig amb més de 250 activitats, cultura popular i concerts

31 FAM i Rayden, primers artistes confirmats

 

Compte enrere per a la Festa Major de Lleida 2023 que se celebrarà del 19 al 14 de maig. Aquest dimecres, el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha presentat el cartell que il·lustrarà aquesta celebració. Dissenyat per l’artista Matías Tolsà, vol ser un homenatge i una crida a l’infant que tothom porta a dins.

“Falta una mica més d’un mes perquè esclati la joia de la festa major a la ciutat i avui us presentem tant el cartell com el seu autor, Matías Tolsà, una figura artística abastament coneguda a la nostra ciutat”, ha explicat l’alcalde. “Matías, enhorabona pel cartell. Avui el protagonisme és tot teu, per explicar-nos el procés de realització i contingut de la imatge de la Festa Major de Lleida”, ha destacat Pueyo.

Matías Tolsà ha posat en relleu que el cartell “vol ser un homenatge a la mirada de l'infant, i alhora una crida a l'infant que vam ser i que totes i tots portem a dins. Les festes són escenaris que conviden a escoltar aquest infant, amb la seva capacitat d'il·lusionar-se i la seva capacitat de sorprendre's, que és en essència l'antítesi del prejudici, un dels grans mals de la nostra societat”.

“El cartell representa a dos infants com a protagonistes, que veiem d'esquenes en un pla contrapicat angular. No veiem per tant la cara d'aquests nens, pero deduïm com contemplen fascinats tots els elements que els envolten i que conformen la festa major de Lleida: diables, castellers, firetes, concerts, gegants,... Els colors blau i taronja evoquen una nit clara de revetlla, de llum, foc i festa”, ha afegit l’artista.

Per la seva banda, Amor, que ha agraït a Matías Tolsà el cartell i haver captat molt bé l’essència de la Festa Major de Lleida, “que al final és l’acte festiu i cultural més multitudinari de la nostra ciutat i aquest cartell conté els elements més representatius de la festa” i ha anunciat els dos primers concerts confirmats per a aquesta Festa Major de Lleida. Es tracta de 31 FAM, un grup català de trap, reggaeton, dancehall i R&B, format per sis integrants i que està actuant als principals festivals de Catalunya i Rayden (el seu nom real és David Martínez Álvarez) que va aconseguir la seva fama gràcies a un concurs de rap el 2006, del qual es va alçar amb el títol mundial i que, posteriorment, va participar en el Benidorm Fest 2022. Recentment ha anunciat la seva retirada de la música per la qual cosa “serà una gran oportunitat poder gaudir del seu concert a Lleida”, ha destacat el regidor.

Sobre l'autor del cartell

Nascut a l'Argentina al 1983, viu a Lleida des de petit. Va estudiar batxillerat artístic a l'Ondara de Tàrrega i il·lustració a la Llotja de Barcelona. Ha publicat vinyetes i il·lustracions a mitjans lleidatans com La Mañana, Diari Segre, La Confidencial, La Quera, Chasqui, Revista Plec,... i a d'altres d’àmbit nacional o internacional com El Jueves, TV3, Orsai...

Ha il·lustrat alguns llibres per Pagès Editors i Nórdica Libros, ha guanyat diversos premis i mencions en festivals internacionals de caricatura, i la seva obra ha estat exposada en països com Espanya, Portugal, Argentina, Colòmbia, Brasil, USA, Xina, Iran…

Actualment publica les seves il·lustracions a la nova revista Orsai (Argentina), i les seves caricatures a Catorze (Catalunya). Il·lustra continguts per a les companyies Tombs Creatius i El Sidral, realitza caricatures per encàrrec a través de la seva marca caricatura.cat i dirigeix l‘Escola d’art Ermengol, on també dona classes de dibuix a infants i adolescents.

 

 

 

 


CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr