Inici Contacta Mapa web Traductor: 
Esteu aquí: Inici Casa dels Gegants El Timbaler i els portatimbales

El Timbaler i els portatimbales

El Timbaler i els portatimbales - L'Herald i el Signífer i el pregoner

Avui dia, a la Festa Major hi trobem un seguit de personatges protocol·laris que representen la Ciutat, caracteritzats amb uns vestits sumptuosos d’estil renaixentista, amb dalmàtiques, cotes i barrets emplomallats. Són el Timbaler i els portatimbales, l’Herald i el Signífer i el Pregoner.

El Timbaler és el qui toca les trampes, acompanyat pels dos porta-timbales, que les subjecten i transporten perquè puguin ser tocades mentre es van desplaçant. Les trampes també acompanyen la corporació municipal durant l’anada a ofici i la processó de Sant Anastasi.

El Pregoner, que també s’acompanya de les trampes, és l’encarregat de llegir el ban de l’alcalde que convida tots els ciutadans a la Festa Major. Aquesta lectura té lloc durant el seguici del Pregó i en diversos punts del recorregut. Antigament aquest Pregoner era també un trompeter.

L’Herald i el Signífer són els qui porten el Penó. Antigament el Signífer, com indica el seu nom, era l’encarregat de transportar el Penó dalt d’un cavall, i l’Herald era el qui guiava el cavall. Ambdós personatges es crearen per la Festa Major de 1908, amb l’objectiu de donar major lluïment al seguici del Pregó. Avui en dia, però, tots dos van caracteritzats per igual.

trampes.jpg

imatge: Victoriano Muñoz. Arxiu Municipal de Lleida
CONTACTA Av. Blondel, 64 - 25002 Lleida
Plànol d'ubicació
Telèfon: 973 700 394 i 973 700 385
festes@paeria.cat
Totes les adreçes i telèfons
Twitter Facebook Youtube Instagram Flickr