Els Reixos de Lleida estrenen nou web institucional
Els Reixos de Lleida estrenen nou web institucional amb l’objectiu de visibilitzar la unió entre la tradició i modernitat.
Els Reixos de Lleida estrenen nou web institucional amb l’objectiu de visibilitzar la unió entre la tradició i modernitat.
Inclou prop de 2.000 fotografies provinents del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs
A més, el dilluns 5 de desembre s’inaugurarà l’exposició “Los Reixos de Lleida” que es podrà visitar fins al 4 de gener al pati del Palau de la Paeria
Els Reixos de Lleida estrenen nou web institucional amb l’objectiu de visibilitzar la unió entre la tradició i modernitat. Els regidors Ignasi Amor i Joan Ramon Castro han acompanyat el president de l’Associació dels Reis Mags de Lleida, Òscar Caberol, en aquesta estrena que es complementarà amb la inauguració el proper dilluns 5 de desembre de l’exposició “Los Reixos de Lleida” que es podrà visitar fins al 4 de gener al pati del Palau de la Paeria.
El regidor de Festes, Ignasi Amor, ha destacat que “aquest nou web recull la història dels Reixos de Lleida any a any, un fet d’una gran importància i de gran vàlua històrica per a la ciutat i per al territori”.
Caberol ha posat de relleu que “és més que un web corporatiu, és un recull historiogràfic de totes les cavalcades de Lleida, des dels seus inicis fins a l’actualitat”. “Hem compilat prop de 2.000 fotografies que ens han cedit persones anònimes, l’Arxiu Municipal (cedides per diferents fotògrafs) i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (del fons Porta i de Gómez Vidal).
Al web es podrà veure, per tant, una galeria de fotos any per any, així com el primer document que hi ha constància de l’existència d’una cavalcada. Data del 5 de gener del 1936 en què el president de la Cambra de l’època dona les gràcies als participants en la cavalcada. Així mateix, també hi haurà penjada una filmació que s’ha recuperat en què es veu la preparació d’una cavalcada amb imatges del Rectorat i de la Rambla d’Aragó que dataria de finals dels anys 20 o començaments dels 30.
La pàgina web també incorpora elements de més actualitat com la possibilitat que els nens i les nenes puguin fer la seva carta als Reixos telemàticament, així com una col·laboració de Paco Ermengol amb un recull de diferents il·lustracions sobre “La màgia dels Reixos”.