Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte
Dijous 26 d'octubre de 2017, 19.30 h. Centre de cultura popular i tradicional de Lleida
(c. sant Martí s/n, baixos de l'esglèsia de Sant Martí)
Aquesta edició dels Diàlegs Culturals, és organitzada conjuntamentAssociació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix amb el col·lectiu Modernista Natros Sols, que amb aquesta conferència, arrenca el 7è Aplec Modernista de Ponent.
No us el perdeu que ve carregat de bones activitats.
A través d’alguns dels monòlegs més populars de Capri ens proposem explicar com l’aposta pel costumisme moral dels seus textos li serveix qüestionar una certa ètica tardomoderna i també realitats bàsiques de la societat menestral-burgesa.
Hem de subratllar que els monòlegs estan pensats en un moment històric determinat i retraten l’univers d’una societat en canvi que transita des d’una fràgil modernitat (prou fonamentada encara sobre el conservadorisme de principis tradicionals) cap a una nova modernitat que s’obre pas a poc a poc i que està presidida per l’individualisme hedonista i consumista, és per això que els hem considerat un bon exemple per estudiar la tensió que significa la coexistència d’aquestes orientacions.
Teresa Serés. Professora associada del Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida. Membre del grup d’investigació GECIEC.
Les seves línies d’estudi giren al voltant de l’anàlisi del discurs, la pragmàtica, la sociologia, etc. i les temàtiques tractades són l’humor i la representació de la identitat.
Algunes de les seves publicacions són les següents: “Literature and Shows of Modern Costum in Catalan. Ethnotypismand creation of some modern imaginary of popular catalanity en“Identities on the move”, Peter Lang 2014 ; “Political satire, humor as an antidote to discomfort and monotony. The case of Polònia of TV3”, a Journal of alternative perspectives of social Sciences (Serés, T. & Soto, J., 2014); “Maternidad e identidad femenina en la sociedad de inicios del siglo XXI. 'La Riera', un ejemplo de identidad femenina tardomoderna ligada a la maternidad”, a Padres i madres en serie. Representaciones de la parentalidad en la ficción (2015); “Les representacions de la catalanitat en la publicitat comercial dels anys del procés sobiranista” a Narracions mediàtiques del catalanisme. De l'Estatut del 1979 al procés sobiranista (Capdevila, J. & Lladonosa, M. & Serés, T., Visa, M., 2016)